MINT Apoteka
Korpa

BRONHOKLIR SIRUP BELI SLEZ 200ML

BRONHOKLIR SIRUP BELI SLEZ 200ML
BRONHOKLIR SIRUP BELI SLEZ 200ML

Opis

Bronhoklir sirup belog sleza,za suvi kašalj sadrži macerat korena belog sleza i tinkturu cveta kamilice koji se tradicionalno koriste u preparatima za..
450,00 RSD
  • Lager: Nema na lageru
  • Brend: HEMOFARM
  • Šifra proizvoda: 13612
Pregleda: 8779

Bronhoklir sirup belog sleza,za suvi kašalj sadrži macerat korena belog sleza i tinkturu cveta kamilice koji se tradicionalno koriste u preparatima za kašalj.

Delovanje:
Macerat korena belog sleza predstavlja iscrpinu sluzi koje oblažu sluzokožu ždrela, štite je od nadražaja i na taj način smiruju prekomerni kašalj. Zbog stimulišućeg dejstva na fagocitozu mogu povoljno uticati i na infekcije usta i ždrela.Sastojci tinkture kamilice, zbog svog protivzapaljenskog dejstva, pojačavaju povoljno dejstvo sluzi belog sleza, pa se kombinacija belog sleza i kamilice preporučuje za smirivanje blažih zapaljenja i nadražaja disajnih puteva.Etarsko ulje pitome nane se koristi u preparatima za kašalj zbog svog relaksantnog i sekretolitičkog delovanja. U sirupu je prisutno u niskoj koncentraciji koja dozvoljava dugotrajnu upotrebu.

Sastav:
100g sirupa sadrži:
Macerat korena belog sleza (Altheae radicis maceratum (1:14,6)) 2,0g; Tinktura cveta kamilice (Chamomillae tinctura) 2,0g
Pomoćne materije:
prečišćena voda, šećer, metilparahidroksibenzoat, propilpara-hidroksibenzoat, etarsko ulje pitome nane.

Način primene:
Odrasli: 3 puta dnevno po 1-2 kašike za doziranje sirupa (5-10ml).
Dužina uzimanja sirupa zavisi od težine ispoljenih tegoba; preporučuje se uzimanje u trajanju od najmanje nedelju dana, a po prestanku simptoma uzimanje sirupa treba nastaviti još 2 do 3 dana. Sastav sirupa omogućava i dužu upotrebu, ukoliko je potrebno.  


Napomena:
Preparat sadrži šećer, pa se ne preporučuje osobama obolelim od dijabetesa.
Nema podataka o neželjenim dejstvima prilikom uzimanja sirupa u skladu sa uputstvom za upotrebu, niti o interakcijama sa lekovima. Sirup se može bezbedno koristiti sa drugim lekovima (npr. antibioticima u stanjima akutnih zapaljenja grla). Pošto sluzi belog sleza oblažu i sluzokožu želuca i creva i na taj način potencijalno mogu da utiču na smanjenje resorpcije lekova, neophodno je napraviti vremensku razliku od oko sat vremena između uzimanja sirupa sa belim slezom i lekova iz terapije.

Pakovanje: 200ml

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.