MINT Apoteka
Korpa

ELEPHANT COENZIM Q10 KAPSULE 100MG A30

ELEPHANT COENZIM Q10 KAPSULE 100MG A30
ELEPHANT COENZIM Q10 KAPSULE 100MG A30

Opis

KOENZIM Q10 je namenjen kao dodatak ishrani, sa povoljnim efektom na funkciju kardiovaskularnog sistema i zaštitu ćelija od oštećenja i starenja.D..
2.002,50 RSD
Pregleda: 2000

KOENZIM Q10 je namenjen kao dodatak ishrani, sa povoljnim efektom na funkciju kardiovaskularnog sistema i zaštitu ćelija od oštećenja i starenja.

Delovanje:
​Koenzim Q10 je supstanca prirodno prisutna u mitohondrijama, delovima ćelija koji predstavljaju centre za proizvodnju energije i njeno korišćenje u metaboličkim procesima. Međutim, sposobnost organizma da sintetiše koenzim Q10 uslovljena je starenjem, pa nakon dvadesete godine njegova koncentracija u tkivima počinje da se smanjuje. Iz tog razloga je potrebno ovaj nedostatak nadoknaditi putem hrane, odnosno dodataka ishrani. Različita patološka stanja u organizmu i upotreba lekova (npr. u terapiji snižavanja holesterola), značajno povećavaju potrebe organizma za ovim mikronutrijentom. Medicinska istraživanja su pokazala da koenzim Q10, kao dodatak ishrani, ima sledeća dejstva na funkcije i bolesti srca:

  • sprečavanje ateroskleroze
  • snižavanje visokog krvnog pritiska
  • poboljšanje poremećaja srčanog ritma
  • jačanje oslabljenog srčanog mišića
  • smanjenje rizika od infarkta i angine pektoris smanjenje rizika kod operacija na srcu (bypass, srčani zalisci i dr.) Nedostatak koenzima Q10 u organizmu dovodi do slabljenja imunološkog sistema, paradentopatije, malaksalosti i gojenja.

Sastav:
100 mg koenzima Q 10 (coenzyme Q10 ) prirodnog porekla. Ostali sastojci: sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza, sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijum stearat, želatin, boja: E171.

Način primene:
1 kapsula dnevno uz obrok.

Pakovanje: 30 kapsula

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.