MINT Apoteka
Korpa

NOW B2 100MG TABLETE A100

NOW B2 100MG TABLETE A100
NOW B2 100MG TABLETE A100

Opis

Vitamin B2, riboflavin, jedan je od B vitamina neophodnih za pravilno funkcionisanje metabolizma šećera, masti i ugljenih hidrata.Delovanje: Vitamin B..
1.185,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: NOW
  • Šifra proizvoda: 23186
Pregleda: 405

Vitamin B2, riboflavin, jedan je od B vitamina neophodnih za pravilno funkcionisanje metabolizma šećera, masti i ugljenih hidrata.

Delovanje: 
Vitamin B2 je neophodan za oslobađanje energije u svakoj ćeliji organizma, za održavanje funkcije sluznica, za rast svih ćelija. Svi B vitamini su rastvorljivi u vodi, što znači da organizam ne može da ih deponuje, već se izlučuju iz organizma. Zato je potrebno da ih redovno unosimo ishranom. Osim toga, vitamin B2 deluje i kao antioksidans, tako što eliminiše slobodne radikale, te sprečava da dođe do oštećenja ćelija i tkiva. Slobodni radikali nastaju pod dejstvom zračenja, hemikalija, oksidacije, a dovode do starenja, oštećuju DNK (genetski materijal), te doprinose razvoju hroničnih oboljenja srca, krvnih sudova, nerava.

Riboflavin je potreban za prevođenje vitamina B6 i folne kiseline u aktivne oblike u organizmu. Omogućava rast i razvoj organizma, kao i stvaranje crvenih krvnih ćelija. Smatra se da se raznovrsnom, uravnoteženom ishranom unosi dovoljno vitamina B2. Riboflavin se koristi i kao boja za bojenje namirnica i nosi oznaku E101.

U stanjima pojačanog psihičkog i fizičkog napora, stresa, prekomerne upotrebe alkohola, duvana ili kafe može doći do iscrpljivanja zaliha ovog vitamina. Deficit vitamina B2 se javlja relativno često u našoj populaciji usled nedovoljne upotrebe mleka i mlečnih proizvoda.Način upotrebe: 
Riboflavin se najbolje usvaja ukoliko se konzumira uz obrok. Obično se koristi u sklopu kompleksa B vitamina ili u multivitaminskim preparatima. Pojedinačno vitamin B2 se koristi u dozama od 25mg, 50mg ili 100mg.
Pakovanje: 100 tableta

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.