MINT Apoteka
Korpa

PINIGREEN KAPI 10ML

PINIGREEN KAPI 10ML
PINIGREEN KAPI 10ML

Opis

Delovanje: Jedinstvenom kombinacijom četiri etarska ulja i mentola pojačano utiče na smanjenje telesne temperature, smanjuje tegobe kod upala disajni..
514,50 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: EPOCH
  • Šifra proizvoda: 10820
Pregleda: 33

Delovanje:
Jedinstvenom kombinacijom četiri etarska ulja i mentola pojačano utiče na smanjenje telesne temperature, smanjuje tegobe kod upala disajnih puteva i sprečava rast bakterija. Ublažava simptome kao što su otok, bol i pregrejanost upaljenog mesta. Pri inhaliranju pojačava se lučenje bronhijalne sluzi, razređuje gust i lepljiv sekret i olakšava njegovo iskašljavanje, pa uspešno leči kašalj, otvara zapušen nos i sinuse.

Sastav:
Etarsko ulje iglica sibirskog bora sprečava rast i razvoj mikroorganizama, ublažava bolove u  mišićima i ubrzava cirkulaciju, povećava otpornost organizma. Koristi se kod loše cirkulacije, upale zglobova, mišićnih bolova, reume i za inhalaciju disajnih puteva. Podstiče i osvežava, bistri  um, otklanja napetost, jača emotivnu i psihičku sposobnost.
Etarsko ulje eukaliptusa sprečava rast i razvoj mikroorganizama i ima antiupalno dejstvo. Masaža sa eukaliptusovim uljem može ublažiti bolove u mišićima i zglobovima. Smanjuje bol kod glavobolje, migrene i reume. Dobro je za dezinfekciju kože, potpomaže zarastanje povreda na koži i stimuliše perifernu cirkulaciju. Koristi se za pročišćavanje disajnih puteva,  ublažava tegobe kod prehlada i upalnih stanja, kao i svrab pri ujedu insekata.
Etarsko ulje timijana snažno sprečava rast i razvoj bakterija i gljivica, te se  koristi za otklanjanje tegoba  kod prehlada, kašlja, oslabljenog imuniteta, upale grla, umora, stresa, a utiče i na poboljšanje pamćenja. Etarsko ulje timijana, izvanrednog je aromaterapeutskog kvaliteta.
Etarsko ulje nane smiruje preopterećena creva, gorušicu,  deluje kod prehlade, protiv kašlja, promuklosti , inhalacijom otvara zapušen nos i sinuse. Upotrebom obloga sa etarskim uljem nane deluje kod povišene telesne temperature, smanjuje otoke, daje elastičnost tkivu, ubrzava cirkulaciju , hladi i smiruje upalne procese.
Mentol sprečava rast i razvoj mikroorganizama pa se veoma često koristi  u preparatima za lečenje bolesti grla i nosa. Za olakšavanje bolova u mišićima i zglobovima mentol se primenjuje u obliku gela koji se utrljava na bolno mesto. Ima svojstvo isparavanja sa površine,  utiče  na receptore za osećaj temperature pa na koži daje osećaj hlađenja. Time se ublažavaju simptomi kao što su otok, bol i pregrejanost upaljenog mesta.

Način primene:
Za pripremu vlažnih inhalacija, u 2 litre vode ukapati 15 - 20 kapi, inhalirati 2 - 3 puta dnevno
Kapi blago dezinfikuju vazduh i šire prijatan miris, pa se mogu koristiti za osvežavanje prostorija

Pakovanje: 10ml

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.