MINT Apoteka
Korpa

TOCOPHEROL FILM TABLETE A 30

TOCOPHEROL FILM TABLETE A 30
TOCOPHEROL FILM TABLETE A 30

Opis

Tocopherol film tablete predstavljaju dodatak ishrani i sadrže vitamin E u svom sastavu. Vitamin E je najvažniji sastojak antioksidansnog sistema lju..
630,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: GALENIKA
  • Šifra proizvoda: 10970
Pregleda: 1936

Tocopherol film tablete predstavljaju dodatak ishrani i sadrže vitamin E u svom sastavu.
Vitamin E je najvažniji sastojak antioksidansnog sistema ljudskog organizma. Kao vitamin rastvorljiv u masti nagomilava se u ćelijskim opnama,česticama lipoproteina u krvotoku i u masnom tkivu. Izuzetno brzo se vezuje za slobodne radikale kiseonika, učestvuje u njihovom gašenju i sprečava nastanak novih slobodnih radikala čime štiti višestruko nezasićene masne kiseline od oksidacije i sprečava oksidaciono oštećenje ćelijskih membrana.
Povoljan efekat vitamin E u smislu poboljšanja prokrvljenosti i mišićne aktivnosti ispoljava i u stanjima zapaljenja, cirkulatornih poremećaja kao i u premenstrualnom sindromu. Ovaj efekat se objašnjava uticajem vitamina na sintezu prostaglandina. Takođe se vitaminu E pripisuje i zaštitna uloga u nastanku raka kod pušača s obzirom da je dokazano sprečavanje pretvaranja nitrita u nitrozamine (kancerogene materije). Svim ovim efektima vitamin E doprinosi zaštiti organizma od preranog starenja, održava funkcije nervnog i mišićnog sistema, pospešuje vitalnost i ukupnu aktivnost.

Način primene:
Deca i odrasli: 1 film tableta dnevno.

Napomena:
Tocopherol film tablete ne smeju koristiti osobe alergične na vitamin E ili bilo koji sastojak proizvoda. Kod osoba koje krvare ili se planira hirurška intervencija ne preporučuje se primena vitamina E. Osobe na terapiji oralnim antikoagulantnim lekovima, vitaminom K, amjodaronom, ciklosporinom, kao i lekovima koji sprečavaju agregaciju trombocita, Tocopherol film tablete mogu koristiti samo posle konsultacije sa svojim lekarom.

Pakovanje: 30 film tableta

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.